Portaan Nahkurinverstaan
taidekesä 22.-25.7.2021

Portaan Nahkurinverstaan taidekesä järjestetään jälleen heinäkuun lopulla.

Vuoden 2021 teemoja tulevat olemaan mm. Vivica Bandler, Pirkko ja Pentti Hammarberg, sarjakuvataiteilija ja pilapiirtäjä Timo "Timppa" Mäkelä sekä runoilija Katri Vala. Tapahtuman esiintyjistä voimme tässä vaiheessa paljastaa Hämärän tanssit -ryhmän.

Kevään ja alkukesän aikana julkaisemme lisää esiintyjiä ja kenties aivan uudenlaisia yllättäviäkin ohjelmanumeroita, sekä tietysti tapahtuman tarkemman ohjelman.

Portaan Nahkurinverstaan taidekesä 2021 tullaan luonnollisesti järjestämään tapahtuma-ajankohdan koronatilanne ja -rajoitukset huomioon ottaen.

Lisätietoa teemoista ja ohjelmasta

Vivica Bandler -teema:

Vivica Bandleriin liittyen suunnitelmissa on aloittaa 3-vuotinen projekti, jonka toteutuessa lopputuloksena on aiheeseen liittyvä kesäteatteriesitys. Nyt kesällä 2021 teatteriohjaaja Marielle Eklund-Vasama esittelee teatterintekijän, joka on erittäin merkittävä koko suomalaisen teatterin kehittymisen kannalta. Bandler oli tuomassa Suomeen eurooppalaisen teatterin uusinta aaltoa, vei tammelalaiset harrastajat Pariisiin esiintymään, toimi koko 1970-luvun Pohjoismaiden suurimman teatterin johtajana Tukholmassa ja kehitti Tampereen Teatterikesästä teatteriammattilaisten kansainvälisen kohtaamispaikan. Marielle Eklund-Vasama on nuorena ollut samassa Lilla Teatern -tuotannossa Bandlerin kanssa. Hän on ohjannut teatteria muun muassa Kotkan Kaupunginteatterissa ja YLEn ruotsinkielisessä radioteatterissa.
Bandler-teemaa sivuten haastatellaan myös Tove-elokuvan käsikirjoittajaa ja näyttelijää Eeva Putroa.

Pirkko ja Pentti Hammarberg -teema:

Pirkko ja Pentti Hammarberg olivat taiteilijoita ja asuivat aivan Portaan Nahkurinverstaan naapurissa. Tekstiilitaiteilija Pirkko Hammarberg toimi ensin Finlaysonin ateljeessa Forssassa ja sitten vapaana taiteilijana. Esillä tapahtumassa tulee olemaan erikoisnäyttely Pirkko Hammarbergin töistä sekä aiheeseen liittyviä yllätyksiä. Ohjelmassa on myös Hammarbergeistä kertovan tv-dokumentin esitys ja sukulaishaastattelu.

Timo Mäkelä -teema:

Hauholainen Timo ” Timppa” Mäkelä (s. 1951) on maamme palkituimpia ja arvostetuimpia sarjakuvataiteilijoita. Timo Mäkelän 70-vuotisjuhlan kunniaksi käydään läpi hänen tuotantoaan ja järjestetään näyttely.

Katri Vala -teema:

Aiheen käsittely aloitettiin viime vuonna Portaan Nahkurinverstaan taidekesä 2020 -tapahtumassa Katri Valasta elämäkertaa kirjoittavan Minna Maijalan luennolla sekä Niina Nurmisen ja Carl-Kristian Rundmanin runoesityksillä. Vuoden aikana elämäkerta on edistynyt ja aiheen käsittely jatkuu.

Päivitetty: 16.4.2021