Nahkurinverstaan jokirantaa sillalta kuvattuna

Hämeen Härkätie matkailureittinä

Portaan kylän lävitse, Nahkurinverstaan ohi, kulkeva Hämeen Härkätie on Suomen varhaishistorian merkittävin tie. Hämäläistä korpea ja varsinais-Suomalaista jokimaisemaa halkovaa reittiä käyttivät niin kauppiaat kuin kuninkaat – ja viikingitkin jo yli tuhat vuotta sitten. Keskiajalla Härkätie yhdisti valtakunnan kaksi tärkeää linnaa, Turun ja Hämeen linnat.

Nykypäivänä 160 km:n mittainen ruskeavalkoisin häränpäätunnuksin merkitty Härkätie tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille. Matkan varrelta löytyy nähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja persoonallisia ostospaikkoja - ja tietysti paljon tarinoita tien historian ajoilta. Aika ajoin Härkätiellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joissa tien varren käyntikohteet ovat aktiivisesti mukana.

Tietoa Härkätien varren nähtävyyksistä ja palveluista löytyy jo nyt seuraavilta sivustoilta, ja lisätietoa on www.harkatie.fi -sivustolle tulossa lähiaikoina:

www.harkatie.fi
www.facebook.com/harkatie

Nahkurinverstaan palveluita Härkätietä matkaaville

Portaan Nahkurinverstas sijaitsee aivan Härkätien varrella ja on siten sijaintinsakin puolesta oivallinen pysähdyspaikka Härkätiellä matkaileville.

Alla on esitelty palveluita, joita voimme tarjota Härkätie- matkailijoille - niin ryhmämatkalaisille, autoilijoille kuin pyöräilijöille ja patikoijille. Lisätietoa palveluistamme löytyy mm. sivun vasemman laidan linkkien kautta.

Ryhmämatkalaisille

Ryhmille tarjoamme opastettuja kierroksia nahkatehdasmuseoon edulliseen ryhmäalennushintaan ja myös muulloin kuin yleisinä aukioloaikoina. Museovierailuun voi yhdistää levähdystuokion kahvikupin äärellä kahviossamme, tai jo lähitulevaisuudessa myös ruokailun.

Ryhmämatkojen järjestäjiä avustamme erikseen sovittaessa myös koko matkareitin ja -ohjelman laadinnassa, oppaiden hankinassa sekä muissa matkajärjestelyissä.


Autoileville matkalaisille

Myös muut ohikulkijat kuin ryhmäretkeläiset ovat tervetulleita poikkeamaan museoomme ja kahvila-ravintolaamme aukioloaikoina. Museossa matkailijat voivat tutustua entisajan nahanvalmistukseen autenttisessa ympäristössä, ja kahvila-ravintolassamme voi nauttia ruoka-annokset tai kahvit erilaisten leivonnaisten kera. Pysähdyksen jälkeen on taas mukava jatkaa matkaa Härkätiellä kohti seuraavia kohteita.

Tai jos aikaa on käytettävissä enemmän, kannattaa majoittua Nahkurinverstaan viehättävissä majoitustiloissa ja vaikkapa tutustua samalla kauniiseen, historialliseen Portaan kylään. Illalla voi esimerkiksi rentoutua saunamme pehmeistä löylyistä nauttien ja käydä pulahtamassa Turpoonjoessa. Aamuksi Nahkurinverstaalla on tilattavissa runsas valmiiksi katettu aamiainen, jonka jälkeen jaksaa suunnata seuraaviin kohteisiin - joko Härkätien varrella tai muualla Lounais-Hämeessä.


Pyöräilijöille ja patikoijille

Erityisesti Härkätietä pyöräileville tai jalkaisin kulkeville Nahkurinverstas on erinomainen majoituspaikka, koska sijaitsemme aivan Härkätien varrella: montakaan ylimääräistä askelta tai polkaisua ei tarvitse tieltä ottaa, kun olet jo pihassamme. Myöskään vuodevaatteita, lakanoita tai pyyhkeitä ei tarvitse kuljetella mukana, koska meillä ne kaikki sisältyvät aina majoituksen hintaan.

Samoin kaikki ateriat - aamiaiset, lounaat ja iltapalat - ovat majoittujille tilattavissa Nahkurinverstaan keittiöstä myös muulloin kuin kahvila-ravintolan aukioloaikoina. Vaihtoehtoisesti majoittuvat asiakkaamme voivat valmistaa aterioitaan itse huoneistojemme keittiötiloissa.

Molemmmissa huoneistoissamme on suihkut, ja majoitusrakennuksessa oleva sauna on kaikkien majoittuvien asiakkaidemme varattavissa. Mikäli pyöräily- tai patikointiasut kaipaavat pesua, majoitusrakennuksemme alakerran huoneistossa on pesukone asiakkaiden käytettävissä, tai lisäveloituksesta voimme hoitaa vaatteiden pesun ja kuivauksen puolestanne.

Annamme mielellään myös vinkkejä seuraavien ruokailu- ja majoituspaikkojen valintaan ja matkan varrella olevien nähtävyyksien löytämiseen - joko täällä paikan päällä tai jo ennen matkaanne, kunhan vain otatte meihin yhteyttä.

Päivitetty: 27.3.2013